Referat: IK Oden U23 - IK Oden

Eftersom U23:s match mot Valskog/Köping blev uppskjuten på nytt så kände vi att vi behövde lägga in en träningsmatch med tanke på att många inte har spelat match sedan mitten av maj.
Med hjälp av A-laget och några provspelare fick vi ihop 25 spelare som delades upp i två lag.
Jocke stod i mål för U23 och Kevin hoppade in i kassen för A-laget.

Första 20 minuterna var ganska jämn och vi noterade en fantastisk räddning av Kevin.
Sedan fick A-laget straffspark när Ranny fällde Sinan.
Kevin klev fram och dunkade in 0-1 stenhårt i vänstra hörnet utan chans för Jocke.
Men bara 2 minuter senare kvitterade U23 genom Dante som pressade högt och vann bollen när mittbackarna tvekade och dundrade in 1-1 i nättaket.

Kevin gjorde sedan en jätteräddning när Lamin nickskarvade Josués hörna.
Istället gjorde A-laget 1-2 när Jesper slog ett perfekt inlägg från höger som Karwan nickade i mål.
Sista 5 minuterna av första halvlek höjde A-laget tempot och Jesper gjorde ett nytt fint inlägg, denna gång till Amadeus som fintade sin back och chippade in 1-3 från dålig vinkel!
Och i slutsekunderna gjorde lånespelaren Hampus 1-4 när han kom fri med Jocke som räddade första gången men Hampus petade in returen i mål.

I andra halvlek jämnades spelet ut och U23 skapade en hel del möjligheter men slarvade eller dröjde för länge i de avgörande momenten.
Men till slut gjorde Sinan rättvist 2-4 när han satte avslutet efter ett bra inlägg av Lucas.
Sinan hade även ytterligare ett friläge när han försökte tunnla Kevin som dock höll ihop benen och räddade!
Kevin fortsatte att storspela och räddade även ett friläge för Leo!
Och U23 fick en straffspark när Kevin fällde Dante i friläge. Dock ändrade domaren detta till frispark för Oden eftersom assisterande hade höjt flaggan för offside.
Så fick Kevin sista ordet när han sköt en stenhård frispark förbi Jocke in i mål till 2-5 som blev slutresultatet!

Vi utnämner Kevin till matchens lirare för A-laget då han räddade 6 av 8 avslut på mål och dessutom gjorde två mål som målvakt, likt Chilavert som stod i Paraguays landslag för 20 år sedan och gjorde massor av frisparksmål!

Dante får utnämningen i U23 för sin oerhörda vilja och starkt jobb både offensivt och defensivt samt att han dessutom gjorde sitt första mål för IK Oden!

1:a halvlek
20' 0-1 A-laget på straffspark genom Kevin
22' 1-1 U23 genom Dante
28' 1-2 A-laget genom Karwan (assist Jesper) nickmål
41' 1-3 A-laget genom Amadeus (assist Jesper)
45' 1-4 A-laget genom Hampus (assist Hadi)
2:a halvlek
60' Gult kort på Hadi för fult spel
70' 2-4 U23 genom Sinan (assist Lucas)
75' Rött kort på Jesper för att ha ropat könsord
85' Gult kort på Leo för protest mot domslut
88' 2-5 A-laget på frispark genom Kevin